Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

 1. Nils
  Nils at | | Reply

  Hej!

  Vill tipsa om en bok som ger större perspektiv på människan, än att enbart ses som en ekonomisk varelse.

  Titel: “Med livet som insats”. Skriven av Krister Lind. Den finns tillgänglig hos Bokus, Adlibris och förlaget Vulkan.se

  Lisbeth. Jobba på och gör din röst hörd.

 2. Jonny Disenfeldt
  Jonny Disenfeldt at | | Reply

  Man ska ställa rimliga krav och man måste beakta varje individs situation för sig.

  Det begås grova övergrepp idag av systemets olika delar och det gjorde systemet även innan de ändringar alliansen genomförde.

  Att lämna människor vind för våg i utanförskap genom förtidspensionering leder som vi sett i forskning till en mångdubblad förhöjd risk till förtida död. Detta måste vara ett verktyg vi är oerhört försiktiga med och när det används måste det kombineras med ökade resurser för individanpassad rehab, enklare former av samhällstjänst, kontinuerlig uppföljning etc.

  Den som pga hälsoproblem/handikapp inte kan delta i det normala yrkeslivet måste alltså ha en större och djupare kontaktyta med samhället och inte tvärtom.

  Människor behöver stöd av varierad grad och att låta samhället åter inta en totalt passiv/isolerande roll tror jag inte på.

 3. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Pendeltågstationen har haft ovanligt många “olyckor” senaste åren där jag bor . Skrivs inte mycket om det men pratet i omgivningen går . Kan ju inte bevisa nåt samband men många tror det .

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.