Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

 1. Anna
  Anna at | | Reply

  Det här hör till de “skäl” för avslag som känns mest hånfulla. Det är ju bara att hitta ett arbete där just dina nedsättningar inte spelar någon roll! Ett arbete helt utan stress, eller ett arbete där man inte behöver använda händerna, eller…

  Ändå borde det här vara så enkelt, om det berömda samarbetet med Arbetsförmedlingen verkligen fanns. Jag tror ju att de allra flesta av oss vill kunna arbeta så gott det går. Men då ska det finnas riktiga arbeten att söka – och det skulle en fungerande Arbetsförmedling kunna hjälpa till med att undersöka.

  Och säger då Arbetsförmedlingen att det inte finns arbeten som matchar den sökandes nedsättningar, då borde Försäkringskassan vara tvingade att acceptera det, och inte (som nu) fortsätta att hänvisa till fantasiarbeten. De där där man inte behöver sitta, stå eller gå, och inte koncentrera sig, inte ha sociala kontakter, etc etc…

  En får verkligen att hoppas att de i framtiden åtminstone måste ge exempel på vilka slags arbeten de tänker sig, handläggarna på FK.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.