Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

2 kommentarer

 1. Malin Hammarström
  Malin Hammarström at | | Reply

  En av de mest seglivade myterna är den om att vi var världens mest sjukskrivna folk. Björn Johnson visade i sin bok att det ökade antalet sjukdagar inte berodde på att fler blev sjukskrivna, utan att sjukskrivningarna blev längre. De som redan var sjuka blev inte friska av sig själva.

  Varför blev de inte friska, kan man undra? Jo, det berodde på nedskärningarna som gjordes i vården, psykvården och i Arbetsförmedlingen. Sjuka människor fick aldrig någon vård, och de fick inte heller något stöd för att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

  Anna Hedborg, som gjorde utredningen som ligger till grund för den nya sjukförsäkringen, satt själv som socialförsäkringsminister när en del av de här besluten fattades. Men hennes tes har hela tiden varit att sjukförsäkringen använts för att dölja arbetslöshet, samt att den berott på fusk. Och det är hon ju inte ensam om.

  Men trots detta fortsätter myten att frodas. Och när vi har ministrar som inte klarar av att läsa statistik, ja, då kanske det inte är så konstigt att det blir galet.

  Tyvärr är det ju vi sjuka som får betala för det.

 2. - Solrosuppropet - Igen och igen!!?

  […] om sjukförsäkringenIntressanta länkarKalenderNamninsamlingKontakt← Axén upprepar sig – igenIgen och igen!!? Postat den 21 maj, 2012 av Lisbeth Lippe Forsberg photo: tuchodi Nu har han […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.