Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

6 kommentarer

 1. jonnie.svensson@gmail.com
  jonnie.svensson@gmail.com at | | Reply

  Förmodligen var det den här utvecklingen Generaldirektören för AF syftade på vid ett möte på ABF Stockholm då hon sa: Anställda ska tåla att konkurrensutsättas av FAS3are. Det hon inte nämnde var vilken förnedring och utnyttjande det kommer att innebära. Allt framställdes som en solskenshistoria med fantastiska möjligheter.
  Möjligheter för vem frågar jag mig? Vis av erfarenhet så är detta bara ytterligare ett sätt att trycka ned folk, helt utan respekt för individen som människa. Vad är det som driver dessa typer till dessa beslut kan man fråga sig. Det kan bevisligen inte vara strävan att öka möjligheterna till arbete, utan snarare att gömma undan och ha kontroll. Vore det för att underlätta och skapa nya arbetstillfällen så skulle det vara helt andra arbetsmarknadspolitiska program som gällde. En självgodhet och ett ego som är beroende av att andra utvalda har det för jävligt är deras signum. Fram till dess att dom har bevisat motsatsen så kommer denna bild av dom vara den som gäller för mig.

 2. Anställda ska tålas att konkurrensutsättas av FAS3are — Yrkesfolk För Arbete

  […] till anställning med det nya anordnarbidraget?  Det vi kan vara säkra på är att personer kommer att utnyttjas i ännu större utsträckning som gratis […]

 3. T Lindholm
  T Lindholm at | | Reply

  “”Anställda ska tåla att konkurrensutsättas av FAS3are!!!??? “”
  Konkurrens?
  Att Arbetsgivaren måste betala en Avtalsenlig lön till den anställde är som det ska, men mot att istället tvärt om, får Arbetsgivaren hör och häpna BETALT ca: 5000 kr varje månad, för varje Fas:3are, för att få ett Arbete utfört av en Fas:3are…!
  Skall den Anställde verkligen tåla sådan konkurrens…!!!???
  Det går inte att konkurrera med någon som gör jobbet gratis åt ett företag.

  Vilket ” himmelrike” för en sådan Arbetsgivare, t.e.x att ha 10 st Fas:3are som utför allt arbete gratis, plus att Arbetsgivaren får 50 000 kr varje månad istället för att behöva betala ut lön!

 4. Om Ams-Trams och Fas3: “pysselsättning istället för riktiga jobb”?

  […] solrosuppropet och tidningen Arbetet läser vi att fler reguljära arbetsplatser ska öppnas för fas-3 […]

 5. Om Ams-Trams och Fas3: “pysselsättning istället för riktiga jobb”?

  […] solrosuppropet och tidningen Arbetet läser vi att fler reguljära arbetsplatser ska öppnas för fas-3 […]

 6. Inger Mårtensson
  Inger Mårtensson at | | Reply

  Jag tycker att vi borde skriiiika högt ..nuuu får det vara bra.Jag fick också gå..fick medelande att min anställning går ut sista aug..SAMMA dag kom en ny fas 3 in… ojojojoj tror ni att jag flög i taket… ne dom hade inte råd att ha mig kvar..tror väl fan det ..när dom får 5000 för varje fas 3 dom tar in..sen om dom duger till stället dom blir placerad på skiter dom i..dom kan ju ha dom max i 2 år

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.