Artikelförfattare

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

4 kommentarer

 1. Erik Anders Tommie Wettergren
  Erik Anders Tommie Wettergren at | | Reply

  Dessa bedrövliga "Alliansmoderater" måste bort så snart det bara är möjligt.. En människosyn som dessa har hör inte hemma någon annanstanns än på just soptippen… Bort med det !

 2. Lisa Magnusson C
  Lisa Magnusson C at | | Reply

  Ibland undrar jag varifrån allt hat och förakt som öses över sjuka och arbetslösa kommer ifrån?
  Den liknar väldigt mycket det som kallas rasism,
  bara det att man har flyttat måltavlan några pinnhål…
  Pilarna som kastas är fortfarande lika hårda och spetsiga och de gör lika ont när de träffar!

  Vad värre är, på just detta darttavla får man tydligen kasta pil med etablissemangets goda minne. De ger sig själva gärna in i leken.

  Föraktet för andra människor verkar vara intakt, eller växer det tom?
  Bara piltavlorna byter plats vid behov….
  en ny spik, några meter till höger….

 3. Ano.
  Ano. at | | Reply

  Håller med om att det liknar rasism. I rasismen finns också föraktet mot svaghet och mot sjuka människor som ses som en belastning. Hela idén med högerextremism är att skapa ett samhälle för de starka och friska, den starka och friska rasen.

  Det har sätts en norm i samhället där det är ok att tala nedlåtande om sjukskrivna och sjukpensionärer och framförallt “bidragstagare”.

  Politiker vill få till ett skifte från ett samhälle där vi gemensamt ställer upp till ett samhälle där man får söka stöd i första hand från familj, anhöriga, kyrkan och i sista hand av samhället.

  I det här klimatet förväntar man sig sedan att samhället ska bli en bättre plats att leva i – för den välmående svenskfödda majoriteten. Men när man ser enkäter om befolkningen tycker att reglerna inom sjukförsäkringen är för hårda, då är det ofta 75-80% som instämmer. Många gånger högre procentandel. Politiker har inte en majoritet bakom sig. Därför är det så viktigt att få upp den här frågan på agendan och att det inte ska vara möjligt för politiker att få debatten att tystna och att befolkningen ska anpassa sig till det “nya Sverige”. Som egentligen är det gamla Sverige, innan den generella välfärden, och införandet av sjukförsäkring, byggdes upp.

 4. ubbe
  ubbe at | | Reply

  Vänsterextremismen är värre. det är de som bråkar mest:)

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.