Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

 1. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Hur kan det vara så svårt att inse att ett samhälle skapar sina medborgare?Alla har vi ett eget ansvar över oss själva och det ser olika ut beroende på vilka psykiska, fysiska och mentala förutsättningar varje individ har.Dessutom är det av nödvändighet tvunget att se vad samhället gör med människorna.Gränserna mellan individ- och samhällsansvar samverkar och är ofta diffusa, men varje människa har den omgivande världen att förhålla sig till.Även om man väljer att vända omvärlden ryggen.”Ingen människa är en ö” skrev John Donne. Amos Oz liknar oss snarare vid halvöar där vi till stor del vänder oss ut mot havet och hänger ihop med fastlandet.
  Egentligen kan vi välja att se hela samhället som ett kroppssystem och då är alla VI och för varje del som blir skadad, amputerad eller inflammerad blir VI alltmer försvagade.Det gynnar ingen!!!ALLA är människor på riktigt.Ingen kan fuska med det.

 2. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Korrigering av egen kommentar.Det ska stå “psykiska, fysiska och sociala förutsättningar…”

 3. Inger Boketoft
  Inger Boketoft at | | Reply

  Jag vill bara bekräfta att jag håller med i vad du skriver!

 4. Helen Sjögren
  Helen Sjögren at | | Reply

  Mycket, mycket bra skrivet! Tack!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.