Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

9 kommentarer

 1. Danne
  Danne at | | Reply

  Hur många personer finns det inom FAS 3 idag, och hur länge får man ha en sådan “anställning?

  Danne.

 2. Rolf
  Rolf at | | Reply

  Jag finns i en kommun i Sverige och om vi tar skolvärlden får många en fas 3 plats här. En del får efter två år särskilt anställningsstöd efter detta under ett år. Billigt för skolan staten betalar ju 910 kr av lönekostnaden per dag. Men efter detta år får personen gå skolorna sparar och den som trodde på ett arbete har inte kvalificerat sig för en ny a-kasseperiod utan hamnar direkt i fas 3 igen. Detta är sanningen. Många av de som lämnar fas 3 hamnar snart där igen.

  1. Andreas
   Andreas at | | Reply

   Men jag har fått veta att om man hoppar av fas3, som jag har gjort, så kan man börja om i fas1 igen efter 14 månader! Yippie! [ironiskt]

 3. Får man jobb om man är tandlös, ser ut som en trashank och bor på gatan? « skvitts

  […] i rubriken ställer sig Solrosupproret med all rätt. Här ett mycket bra citat från samma […]

 4. Berit
  Berit at | | Reply

  De som har arbete bryr sig tyvärr nog inte om oss i fas 3. Men de borde ju bry sig om det rent samhällsmässigt, och bry sig om vad man gör för skattepengar! Så fortsatt “bråka” och ifrågasätta!

 5. Marianne
  Marianne at | | Reply

  Bra att ni uppmärksammar slaveriet kring fas 3 och hur alliansen trotsar demokratiskt fattade beslut. Extra intressant är det eftersom just Moderaterna annars brukar intressera sig mycket för lagöverträdelser.
  Men jag förstår inte gnället över SAS-anställningar. Det är ju ett paradis jämfört med Fas 3! Jag talar av egen erfarenhet. Visst är det helt fel att denna anställningsform inte ger rätt till A-kassa, det håller jag med om. Men om man efter en avslutad SAS-anställning på ett år hamnar i Fas 3 på heltid igen beror det nog inte ENBART på systemet. Det är alltid betydligt lättare att få ett jobb då man redan har ett, och om man inte fått erbjudande om fortsatt anställning hos arbetsgivaren då det är ett par månader kvar på SAS-anställningen har man god framförhållning att söka andra jobb, och i kontakten med dessa arbetsgivare berätta att man har ett arbete hos xxx som upphör det och det datumet. Att det är en SAS-anställning och att man är inskriven i JOB behöver man överhuvudtaget inte nämna. Det kan heller ingen få reda på mot ens vilja. Eftersom det finns så massiva fördomar mot personer i JOB och mot långtidsarbetslösa som grupp skulle jag aldrig komma på tanken att nämna för potentiella arbetsgivare att en av de anställningar jag har i mitt CV var en SAS-anställning.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.