Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

2 kommentarer

  1. Sven
    Sven at | | Reply

    Kjöller har naturligtvis rätt när det gäller försäkringarna rent faktamässigt. Begreppet innebär i grunden att man samlar in pengar solidariskt för att sedan dela ut dem till dem som behöver det från den potten. Men potten man tar in från försäkringstagarna (a-kasseavgift) räcker ju inte för att täcka det man delar ut. Då är det i praktiken bidrag från andra intäkter pengarna kommer ifrån. Man kan förstås tycka att detta är ett bra system att göra så. Men det blir språkförbistring när man använder ordet “försäkring” i den formen. Jag har mött många som hävdar att de “har rätt” att får A-kassa i 15 år (eller i all oändlighet) eftersom de betalat in till a-kassan.

    Sedan tycker jag att det finns problem med att hantera skyddsnäten som försäkringar överhuvudtaget. Vi tänker inte låta någon svälta ihjäl i Sverige så då är det meningslöst att ställa prestationskrav på människor under försörjningsstödsnivå.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.