Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

6 kommentarer

 1. Seppo Isotalo
  Seppo Isotalo at | | Reply

  Det blev en höna. Det blir ingen tidsbegränsad sjukersättning som förr, utan bara sjukpenning som man kan få 2,5 år utan avbrott. Läkarintyg måste skaffas många gånger om året och hotet om “arbetsträning” hänger på den sjuke som förut.

  Efter tre månaders karens kan man idag komma tillbaka och fortsätt på sjukpenning 2,5 år. Under valkampanjen lovade rödgröna att ta bort alla tidgränser, tre, sex månader, ett år ocv, men det blev bara en höna.

 2. jmm
  jmm at | | Reply
 3. Marina Reinhardt
  Marina Reinhardt at | | Reply

  Som cancerpatient (bröstcancer med spridning) tillhörde jag till de första som blev utförsäkrade under väldigt kränkande omständigheter!
  F.n. sjukskriven pga biverkan av cancermedicin, fick jag först veta från FK att jag skulle utförsäkras igen i juni 2015. Därmed kommer jag att tillhöra igen till de första som, denna gången, slipper att bestraffas för att ha överlevt en allfarlig sjukdom.
  Vill man ha bättre folkhälsa ska man bekämpa sjukdomen, inte patienterna!
  Satsa mehr på forskning, vård och rehabilitering, arbetslivsinriktad rehab är fortfarande bristfällig i Sverige ( jämfört med EU standard)

 4. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Dåligt ! Det borde upphöra omedelbart !!

 5. Än gnäggar travhästen Husby Lynet… | LO Bloggen

  […] också: Lisbeth Lippe Forsberg, Göran Greider, Lars Borgnäs, Skiftet, Kristin […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.