God Jul och ett godare nytt år!

Jag tror inte att 2016 inte kommer att gå till historien som ett särdeles gott år på så många sätt. Parlamentariskt oroligt och osäkert, en vänsterregering som regerat på en Alliansbudget vilket gjort den mycket bakbunden. En situation i vårt land och resten av världen där mörka krafter gjort vad de kunnat för att sätta folk och grupper mot varandra. Mycket fokus har legat på “kriser”, “kaos”, “systemkollaps” och det har varit svårt att inte känna oro. Men positiva saker händer och ljusglimtar finns.

Nästa år kan regeringen börja regera på egen budget och i våra huvudfrågor händer en del. Utförsäkringarna, den bortre tidsgränsen, avskaffas 1 februari och anvisningarna till FAS3 stoppas samtidigt. Hela FAS3 fasas ut för att sista januari 2018 vara helt avvecklat.
Vi ser nu också en annan vilja att angripa problemet med sjuka människor på ett annat sätt än tidigare. Just det att man kanske ser att problemet är att människor blir sjuka, inte i första hand att de behöver ersättning som största problemet. Ett mera spritt och gemensamt ansvar mellan individ, myndigheter och vård ger bättre förutsättningar för att återfå hälsa och arbetsförmåga.

Det förebyggande arbetet sätts i fokus och det avsätts pengar och krafter på det samt förstärkande av vården. En sak som pratats om som vore mycket värt för sjuka är rehabiliteringskoordinator som skulle fungera som länk mellan individ, sjukvård och arbetsgivare. Mycket tid läggs av sjuka att söka och försöka få rätt hjälp och här skulle man då kunna få hjälp att snabbare och lättare få rätt hjälp.

Så nu hoppas vi att vi går bättre tider till mötes, att vi kommer att kunna rapportera om att människor håller sig friska längre och att de som blivit sjuka får bättre hjälp. Vi hoppas att vi ska jobba för den gemensamma välfärden och se politiska beslut som stöder och främjar den, att klyftorna och osäkerheten minskar.
Men visst finns det kvar att jobba med och bevaka så vi kommer inte att vara sysslolösa.

Nu hoppas vi att så många som möjligt får en god jul, precis en sådan man själv önskar sig, en med hälsa och lugn och ro. Så alla från oss alla i Solrosuppropet till er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Glittery heart with stones

 

 

Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.