Tankar i december. Hur kommer det att låta i riksdagen nu när man debatterar sjukförsäkringen?

Övergångsregeringen lade en övergångsbudget där man satt upp ramar för de olika utgiftsområdena. Nu blev det så att Moderaterna och Kristdemokraterna lade en gemensam budget vilken även Sverigedemokraterna röstade på så nu är det den som gäller för 2019.

Den budget vi nu ska leva med innehåller inte så många detaljer som man är van vid att en budget gör. Därför kan det kännas som om man famlar lite i mörker när man ska försöka förutspå vilken politik och vilka förslag som ska komma.

På torsdag, imorgon, är det debatt i riksdagen om utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning. Det innebär att sjukförsäkringen kommer att diskuteras. Debatten börjar 09.00 och om representanter från de olika partierna går upp i debatten får vi veta var de står nu och vilka förändringar de vill genomföra.

Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.