Tankar i december. Stök, bök och amatörer.

Dan före dan före dopparedan och det som inte hunnits med eller klarats av börjar man nu försöka få gjort. Högtider och längre ledigheter kan vara stressande för vem som helst men kanske ännu mera för de som inte kan och/eller orkar. Det är nu som alla friska arbetande är lediga och de vill hinna med allt som inte är gjort. Men hav förtröstan. snart är det vardag igen och med handen på hjärtat, hur mycket vi än älskar dem är det skönt när vardagen är tillbaka och vi kan försöka återhämta oss för att sedan återgå till vår vardag som vi skapat för at fungera så bra som möjligt.

Det finns hur många råd som helst om hur man drar ner på stressen och bara väljer ut det som är viktigast för en själv, så inga sådana råd här, jag bara hoppas att du har hittat det som du vill ha och klarar av för att fira din jul. Och om du inte firar alls så hoppas jag att det är något du är ok med och vill ha.

Det skrivs mycket om miljön, om att det återanvända är en bra julklapp och att man inte behöver lägga hur mycket som helst på julklappar utan man kan hålla det billigt. För miljöns skull, säger någon, och vill gärna uppfattas som ansvarstagande och duktig. De kan till och med ibland sträcka sig så långt att de har “köpstopp”.
Hahaha, amatörer! Det har vi som lever på ersättningar från sjukförsäkringen gjort länge!

Så vi med begränsad ork och ekonomi är iaf mycket mindre skadlig för miljön och det är ju iaf något.
Det enda rådet i det här inlägget är att var gärna lite “inbillningsfrisk” för att klara av det men inte för mycket för det kommer alltid en räkning efter.

 

Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.