Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

8 kommentarer

 1. IMM
  IMM at | | Reply

  Ja, det är skrämmande hur man blir behandlad och att min/våran läkare´s INTE blir hörd – Utan Läkaren på FK läser sig till hur Personen är sjuk/inte sjuk och arbetsför – Det är rent förjävligt – Jag har ett rent H-vete . Blind på ett öga , Pacemaker , Artros i ena höften , Diskbråck i den andra höften . Scollios i ryggen och för 2 år sen 2 hjärninfarkter :( :( :( – sen för att få vara sjukskriven måste man va inskriven på AF – för att sen säga – Jag vill skriva in mig som arbets sökande MEN jag kan INTE Jobba , Jag ska bara skriva in mig för att kunna sjukskriva mig för att inte kunna jobba – VAD ÄR DET FÖR J……….LA system . NEJ det e bara att sätta sig ner och själv dö eller fråga om dom har en kula att dela ut :( :( :(

 2. jonas ramsten
  jonas ramsten at | | Reply

  mitt intyg sträcker sig till 16 oktober nu på söndag ska träffa en läkare den 13 oktober en till läkare 16 oktober och min ordinarie läkare 17 oktober
  det är en måndag då förlängs min sjukskrivning innebär det att jag kommer att få ett glap? måste jag anmälla mig på arbetsförmedlingen för att skydda min SGI? enligt FKs egen information så står det att dom nya reglerna börjar gälla from. 1 november 2016 men med FKs gangster metoder så kan man ju aldrig vara säker

  Jonas

 3. Nina
  Nina at | | Reply

  Blivande socionomer sjunger snapsvisor om utsatta.

  Handläggarna på FK vet i allra högsta grad vad det dom gör kan leda till för deras klienter. Det här är ett skrämmande “normalt” förhållningsätt dom har. Ja, texten nedan är hämtad från nätet, det är bara att leta upp – Blivande socionomer sjunger snapsvisor Uppsala. “Socialen” och FK har samma synsätt och arbetssätt. Vi inbillar oss inte när vi upplever oss vara mindre värda i deras ögon. Gå in och läs ur sånghäftet, det är väldigt talande. Många av oss ser mer av hur det ser ut än vad vi själva många gånger vill medge därför att vi blir indoktrinerade till att tro att vi bara inbillar oss. Jag tror ändå fortfarande att det finns gott.

  Med vänlig hälsning,

  Nina

  LAGARNA

  Melodi: Klappa händerna

  Sätt ett LVU när du är riktigt gla´ Sätt ett LVU när du är riktigt gla´ Vi ska spärra in små knattar för de inte bättre fattar Sätt ett LVU när du är riktigt gla´ LPT är också himla bra att ha LPT är också himla bra att ha Vi kan skona alla andra från de galna som här vandra LPT är också himla bra att ha LVM är också himla, himla kul LVM är också himla, himla kul Vi kan ta dem när de knarkar och åt helvete det barkar LVM är också himla kul Bryt en sekretess när du har lite trist Bryt en sekretess när du har lite trist Vilka historier du förtälja och till tidningarna sälja Bryt en sekretess när du har lite trist Neka bistånd när du vill vara dum Neka bistånd när du vill vara dum Dom kan gott va utan pengar för på frälsis finns det sängar Neka bistånd när du vill vara dum Sätt ett LSU om du vill ordning ha Sätt ett LSU om du vill ordning ha Ja lås in de kriminella för då blir de säkert snälla Sätt ett LSU när du vill ordning ha Man ska inte förakta SoL Man ska inte förakta SoL Visst vi kan de inte tvinga men deras åsikter förringa Man ska inte förakta SoL Vi har lärt oss varför lagarna finns till Vi har lärt oss varför lagarna finns till För att ge oss all den makt och från klienter få förakt Ja vi har lärt oss varför lagarna finns till!

  LVU

  = Lag med särskilda bestämmelser om Vård av Unga

  LPT

  = Lag om Psykiatrisk Tvångsvård

  LVM

  = Lag om Vård av Missbrukare i vissa fall

  LSU

  = Lag om verkställighet av Sluten Ungdomsvård

  SoL

  = Socialtjänstlagen

 4. Annika
  Annika at | | Reply

  Arbetserfarenheter från läkarbristen inom psykiatrin: Vi lever i ett systemfel beklagligt nog.
  Jag känner en oerhörd oro och omtanke om de patienter/individer som måste vänta på för sena läkartider och med andra ord ska kunna hantera att intyget kan bli försenat.
  Hur resonerar FK i dessa fall? Jag vet att man kan få rätt till pengar retroaktivt dock. Men tänk på vilka negativa följder det kan få med ökad ångest, sjukdom och i värsta fall suicid.
  Ett helt ruttet och dödligt statligt system. Tankar om det!?

 5. Ett Sverige i förfall – Plastig
  Ett Sverige i förfall – Plastig at |

  […] from November behöver försäkringskassan inte höra av sig när dom bestämt sig för att avbryta sjukpenningen, vilket kan ske efter behag. […]

 6. Peter Nordin
  Peter Nordin at | | Reply

  Mitt namn är Peter Nordin,
  Jag skulle för att kunna leva så normalt som alla människor har rätt till.
  Vid kontakt med Försäkringskassan för att få veta hur jag skulle gå till väga
  för att få lite hjälp med att anskaffa en HANDIKAPPSANPASSAD bil ,så jag skulle ensam åka och köpa en liter mjölk vilket jag tycker är allas rätt att tycka.
  Jag fick då veta att jag är FÖR GAMMAL, då hör det till saken att jag fyllde 60 år den 21/9 denna gång.
  ÄR DET FÖRSÄKRINGSKASSANS SAK att avgöra när man är för gammal, jag andas ju fortfarande !
  Jag fick diagnosen MS SOM DOM FLESTA VET OBOTLIGT !
  Jag har under den jag varit medveten om att jag har MS förstått att man ska vara väldigt frisk för att klara av att bli sjuk. ( ska det verkligen vara så ? )

 7. Håkan
  Håkan at | | Reply

  Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning säger FK despoterna !! För vem ? Vilket Hyckleri ! Önskar att dom själv fick känna på att bli misstrodd och fattiggjord ! Återinför ättestupan för oss sjuka ,handikappade och gamla svenskar och satsa på den inporterade arbetskraften !

 8. Anders Antonsson
  Anders Antonsson at | | Reply

  F-kassan vill utförsäkra mig trots intyg från läkare att jag inte kan jobba. Blev opererad 20 oktober i bäckenet med skruvar och plattor. Beräknad rehabilitering 3-6 månader. Vill att jag ska börja jobba med ett icke fysiskt arbete på ny arbetsplats. Men vem vill anställa en 55 åring som räknar med att bli frisk och återgå till sitt ordinarie jobb om 3-6 månader i bästa fall. Har fortfarande stora problem med att sitta upprätt någon längre stund. Än värre att gå utan hjälpmedel mer än 50 meter. Och har jag varit aktiv och umgåtts i upprätt ställning under ett par timmar som tex på julafton får jag lida för det flera dagar efteråt med värktabletter och sängläge. Känner att jag blir lite starkare vecka för vecka men har långt kvar tills jag är redo för arbete.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.