Skriven av

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

En kommentar

 1. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Bra tänkt. Kan inte annat än att hålla med. Bilar och materiella skador har högre status än humankapital (dvs anställd personal med kompetens). Det är lättare att utreda materiella skador än personella. Lätt att ersätta en bil mot en lånebil medan en skadeutredning pågår. Bil som bil, huvudsaken är att du transporterar dig framåt.
  Personella skador är inte lika viktiga eftersom det tar tid och energi att utreda. Sånt kostar pengar och resurser från försäkringar. Javisstja, vi har betalat pengar för att ha den. Avstått kontanta pengar som vi betalat in till försäkringen. Eller vad innebär en försäkring egentligen?
  Allt som kostar pengar är inte så bra när en försäkring ska utbetalas ur försäkringskassans synvinkel eller försäkringsbolagets synvinkel. Blir besvärligt och jobbigt att betala ut pengar. Men socialförsäkringen är till för alla skattebetalare, även för oss försäkringstagare. Inga konstigheter.
  Tack för ett bra inlägg!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.