Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

2 kommentarer

 1. Thomas Nordbrandt
  Thomas Nordbrandt at | | Reply

  Jag håller helt med Lisbeth. Problemet som jag ser det är att de flesta politiker lever i sin egen värld och de har svårt att ta in att människor verkligen kan vara fattiga här i Sverige. De vet inte vad det innebär att vara så sjuk att man inte kan arbeta.
  Vi har ju lärt oss att man inte skall ligga samhället till last. Vi skall ju alla vara så duktiga, läs stresståliga och toleranta. Eg. är det maskiner/robotar som många arbetsgivare är ute efter eftersom de inte klagar, kräver inte högre lön och de är aldrig sjuka. Jag har en nära vän som nyligen varit nära att bli utförsäkrad från försäkringskassan för att han varit sjuk för länge. Det var något nytt för mig. När jag höll på att bli utförsäkrad var det från a-kassan. Till slut, några år innan jag blev ålderspensionär beviljades jag 100 % sjukersättning. Det var nog min räddning. Jag är helt frisk i dag. Tidigare hade jag panikångest med agarafobi, klastrofobi m.m.
  Om samhället på det stora hela vore lite mjukare, lite mer tolerant gentemot andra människor i stället för att vara så dömande som jag upplever att det är skulle vi få ett samhälle där de allra flesta mådde bra. I ett sådant samhälle skulle vi inte se ner på varandra, människorna skulle prestera bättre eftersom de mår bra och inte känner någon press. Sjuka människor skulle vi ta om hand och de skulle inte behöva oroa sig om fas 3, utförsäkring m.m. Som det nu har varit med alliansregeringen har ju människor tagit livet av sig eftersom de känt sig så jagade. Många har säkert blivit sjuka eftersom de också känt sig pressade av “systemet”. Jag hoppas att den här regeringen sätter människan i centrum med allt vad det innebär. Alla skall ha en chans till att leva ett drägligt liv. Det är viktigt att vi har en fungerande sjukvård och att skolan får pengar för upprustning av skolor m.m. Jag har arbetat som lärare i en del skolor och sett med egna ögon undermåliga lokaler och klassrum där man måste skrika för att göra sig hörd p g a dålig akustik. Hade det gällt en arbetslokal så hade man åtgärdat problemet med en gång.

 2. Gökungar är vi allihopa. – Solrosuppropet.se

  […] I april i år när vårbudgeten diskuterades så kallade Ulf Kristersson sjuka för gökungar och jag skrev då så här: […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.