Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

17 kommentarer

 1. Henrik Lind
  Henrik Lind at | | Reply

  I tillägg till tidigare kommentarer så är det tyvärr många sjuka som har fel diagnos i Sverige som skulle kunna bli botade. Detsamma gäller dom som har rätt diagnos utanför Sverige men inte har råd att betala för att bli friska själva. Jag vet för jag har med egna ögon sett ett barn gradvis bli sjukt med märkliga symptom som visade sig vara kronisk Borrelia som inte finns i detta medicinska u-land (pseudodiagnos). Därför får man inte medicinera för det. Efter medicin köpt utomlands är han pigg och går i skolan. Det finns förresten en läkare som behandlar men honom håller HSAN på att sätta åt trots att han räddar hundratals sjuka personer och sparar hundratals miljoner år sjukkassan. Grrrrr

 2. Rickard
  Rickard at | | Reply

  Hahaha , nä men ekonomiska migranter har vi råd med ??? KOSTA VAD DET KOSTA VILL och skit i vårat eget folk som blir sjuka men har jobbat och betalat skatt.

  1. Lotta Larsson
   Lotta Larsson at | | Reply

   Nej, vi i Solrosuppropet.se är lika upprörda som du över de skatteflyktingar som de inte gör något åt.

 3. Håkan Kristiansson
  Håkan Kristiansson at | | Reply

  Är 59år , jobbat sen ja va 14år ! nu helt utsliten i rygg axlar nacke . Har intyg från 3överläkare “ryggspesialister ” och den sjukskrivande läkaren ! alla kotor i ländryggen utslitna . ständig värk orkar inget ! jobba heltid säger FK ! SJUKT VA ORDET ! fattigjord nergjord misstrodd !

 4. Eva
  Eva at | | Reply

  Försäkringskassan pratar högt och lågt om alla “fuskare” som försöker att få ersättning, men jag undrar i mitt stilla sinne hur ofta de själva fuskar?

  Självklart åt andra hållet genom avslag, att neka sjuka ersättning som de har laglig rätt till för att snygga till i statistiken, eller för att kunna få beröm av och göra en high five med sina medarbetare.

 5. Nina
  Nina at | | Reply

  Det var Socialdemokraterna som stod bakom motionen om att öppna det rasbiologiska institutet 1921-22, samtliga dåvarande partier skrev under motionen. Det rasbiologiska tankesättet lever i allra högsta grad i vårat samhälle, inte minst hos de som sitter i toppen. De som styr är oftast högskoleutbildade och är väl medvetna om att deras beslut kan slå ut människor. Ja, även få människor att ta livet av sig. Någonstans måste man ta pengar för att finansiera de som invandrar till Sverige. Våran riksdag och regering vet verkligen att ställa grupper mot varandra. Man tar från de sjuka för att finansiera de nyanlända. (Äntligen har politikerna börjat erkänna att det kostar väldigt mycket pengar…men det kommer alltid ett men, efter…..)

  1. Lotta Larsson
   Lotta Larsson at | | Reply

   Eftersom det är lite tröttsamt att behöva bemöta sån här desinformation och propaganda så gör jag det enkelt för mig och länkar dig vidare till en debattartikel där du får veta lite mer om varför det ser ut som det gör för oss sjuka:

   Debattartikel i AB – Folkbildning

  2. Johan
   Johan at | | Reply

   ?

 6. Nina
  Nina at | | Reply

  Tack Lotta för länken till artikeln (2/10)

  I den bästa av världar skulle resurserna fördelas så att alla skulle få en grundtrygghet, både fysiskt, psykiskt och mentalt. Partiet Enhet, har fina tankar och värderingar. Men tyvärr ser det ju inte ut så. Vi har en klick människor som roffar åt sig allt dom kan, antalet miljonärer har ökat de senaste åren. Samtidigt är det fler och fler som får det allt sämre, sen spelar det ingen roll var vi kommer ifrån. Om vi nu har en klick människor som lever i överflöd, så vill dom naturligtvis inte dela med sig av detta. Så för att kunna finansiera invandringen som kostar miljardbelopp varje år så måste man ta pengar någonstans ifrån. Och det är ju inte vi som är sjuka som sitter och fattar beslut om en jämnare resursfördelning. Det är de som sitter på makten och resurserna som talar om vilka som får betala “notan”. Och de som får betala notan är människor som är sjuka, och bland dom sjuka så har vi människor från alla kulturer. Det är alltså inte bara stackars “svenskar” som får betala för detta. I och med min ohälsa har jag träffat många invandrare som har varit uppgivna och ledsna i den situation dom hamnat i, med allt vad det innebär vad gäller problem med bla. Försäkringskassan. När jag lyssnat på politikerdebatter, så talar dom alltid om sjuka och funktionsnedsatta som samhällets stora belastning. Tyvärr är det så det ser ut i samhället. För att en del skall få, så måste andra fråntas….Och det är inte de bättre bemedlade som behöver vara orolig för om dom skall få pengar till mat av Försäkringskassan.
  Återigen Lotta, tack för länken. Jag förstår det som skrivs där. Men jag förstår också, att om jag skall kunna köpa nya skor, så kanske jag måste avvara något annat. Hur lite jag än vill att det skall vara så. Så är den krassa verkligheten.

  Vänligen Nina

 7. Nina
  Nina at | | Reply

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21691495.ab

  Jag hörde i ett TV – inslag Magdalena Andersson uttrycka just det här. Att man kan komma att se över Assistansersättning och sjukersättning för att kunna betala flyktingströmmarna. Det är alltså inget påhitt från min sida.

  Med vänlig hälsning,

  Nina

 8. Nina
  Nina at | | Reply

  Tack Lisbeth Forsberg för svar 3/10.

  Jag vill börja med att säga att det var givande igår att hitta denna hemsida. Den både berör, men jag tror också att den kan stärka människor då många kan känna sig ensamma i det dom går igenom. Tyvärr har jag nog en lite mörkare och mer dyster bild av “verkligheten” än vad kanske ni har. Min tilltro till politiken ligger i det närmaste på 0. Jag tror efter allt jag gått igenom, allt jag läst från alla håll och kanter, och sammanställer detta allteftersom så ser det ut så här i mina tankar.
  Våra politiker kan mixa och trixa med siffror och statiskt både åt den ena och det andra hållet, allt för att skönmåla och göra omskrivningar för att hålla folket “lugna”, Att sitta och göra en omskrivning som efteråt gjort är en “pudel” för att rädda sitt ansikte. Det är min fasta övertygelse att Magdalena Andersson bara var rak och tydlig ( Utan att tänka sig för, detta då politiker inte öppet skall ställa grupper mot varandra .) Tyvärr handlar politik om att ständigt prioritera. Deras omskrivningar ger jag tyvärr ingenting för.

  Trots att vi som jag ser det ser saken olika här så har ni ändå bemödat er med att besvara mina inlägg, all heder för det. Ni kämpar för att göra gott, och jag kan tro att mycket gott kommer ut genom det. Jag tror att ni gör skillnad, med början för den enskilda, men också genom att ni är med i debatten. Jag försöker från mitt håll göra min röst hörd, men det är på/ genom min arbetsplats som jag försöker kämpa mig kvar på 50%. Jag ser hur alldeles för lite resurser läggs ner både som patient, men även som vårdpersonal med äldre. Självmord, självmordsförsök, äldre som dör ensamma ( Det skall sparas)….

  Tack!

  Med vänlig hälsning,

  Nina

 9. När läkaren tar vår arbetsförmåga – ME-patienten

  […] här pågår parallellt med att Försäkringskassan kampanjar för att minska sjukskrivningarna. Isabella Löwengrip berättar i en av myndighetens videos om hur viktigt det är med meditation […]

 10. doris norrman
  doris norrman at | | Reply

  Har alla kunskap om att 1987, när svenska folket fortfarande var i chock efter 1986 års händelse, kom regeringen med en sjukförsäkringsförändring avsedd att underlätta elimineringen av densamma. Läkarna förbjöds att utfärda hälsointyg, d v s , patientjournaler. I första hand gällde detta personskador, for att eliminera den skadades medicinska underlag i försäkringsärenden, typ trafikersättningar. Med så oerhört lyckat resultat , att samma metod kom att brukas för sjukdomsdrabbade. Detta fick vår fantastiska läkarkår, vana vid att ge patienten vård enligt medicinsk och vetenskaplig väl beprövad grund, samt enligt Hippokrates ed , att göra uppror, de migrerade i ett aldrig tidigare skådat antal. De blev stafettläkare.

 11. Bittali
  Bittali at | | Reply

  Har till min fasa blivit avstängd från försäkringskassan och står nu helt utan ersättning från någonstans. Soc säger att om man är sjuk så ska man vara sjukskriven el annan ersättning från arbetsförmedlingen. Försäkringskassan vill att min läkare ska göra en ny undersökning på mig, varför vet jag inte. Jag får inte tag på läkaren som är ansvarig för mig o då blir jag avstängd. Har en MS diagnos sedan många år tillbaka och har nu blivit sämre. Försäkringskassan o Arbetsförmedlingen vill att jag börjar jobba. Jag har tjatat om att få en bedömning av min arbetsförmåga men det får jag inte för det kostar pengar. Däremot tycker dom att jag ska åter igen in i fas 1 2 3 som inte ger någonting alls. Blev avstängd innan jul men har ännu inte fått något skriftligt beslut så att jag kan överklaga. Handläggaren sa att jag skulle återkomma i slutet på jan. Och fram till dess undrar jag om jag ska stjäla min mat o hamna på gatan eftersom inga pengar kommer från ingenstans. Eller ska min gamla mamma börja jobba och försörja mig jag kan ju inte svälta. Snälla om någon vet hur jag ska gå tillväga så hör av er. MVH en förtvivlad.

 12. Ulla Göteborg
  Ulla Göteborg at | | Reply

  Detta har gått alldeles för långt. Vi måste ut på gator och torg, gärna utanför riksdagen där vi syns. Det är valår i år. Tillsammans kan vi påverka.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.