Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

3 kommentarer

 1. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Har vi fokuserat rätt här? Vi får ju inte glömma bort att Ann-Marie Begler hade chefer under sig, som hade antalet avslag för sjuka som lönehöjande åtgärder för de anställda på FK.
  De anställda själva vittnade om det i offentlig media i TV, trots att de hade blivit belönade, alltså fått högre lön av att arbeta på det sättet. Ytterst ansvarig är ju A-M Begler för sin myndighet.

  Har vi redan glömt det?

 2. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Samtidigt har ju politikerna ansvar för sina handlingar och direktiv till sina myndigheter och verk. Därför borde socialministern klandra sig själv för 9-dagarsregeln. Men icke.

  Men ingen blir ju frisk av att få 9 dagars sjukskrivning om året. Vad händer när man får influensan och blir borta från jobbet i 14 dagar? Ja, då är dagarna förbrukade och man får ingen sjukpenning! Hur sjukt är inte detta? Och ministern tvår sina händer och sparkar sin gd för att hon lyder direktiven från riksdagen.

  Det blir lite kullerbytta här.

 3. Frökenfriman
  Frökenfriman at | | Reply

  Hur kan mutande chefer får vara kvar och förpesta livet för sjuka. Det är lagen och förarbetena som skall följas. Vill politikernas ändra lagen gör det men bedriv inte ministerstyre. Det är vad det blir om personalen på FK är så outbildade att de inte förstår att det är lagen och förarbetena och inte brev som skall styra deras bedömningar och beslut. Anställ personal som kan juridik.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.